Print

DR: Mathias' karakterer sprang i vejret under corona: 'Det eneste jeg havde, var at lave mine lektier'

DR.DK 21.08.20

Af: Simon Heegaard Larsen, Asbjørn Møller og Flemming Nielsen

Trods bekymring for skolenedlukninger, så er der elever, der har haft gavn at lære hjemmefra, viser ny rapport fra Egmontfonden

[...]

Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, er glad for de data, rapporten giver.

"Det trængte vi virkeligt til, for vi har været ude med den store bekymringspensel og snakket om, at nu ville ungdommen gå i stå. Men der er grund til at tøve lidt, peger rapporten fra Egmont og Rambøll på," siger hun. "Det er et enormt broget billede, hvor der både er meget positive fortællinger om unge, der siger, at de har fået et bedre liv end før corona, og så en faktisk lige så stor gruppe, der føler, at de har fået det sværere."

Noemi Katznelson mener, at rapporten minder os om ikke at gå så hurtigt ud med advarsler, bål og brand. "Der er brug for at kigge på den enkelte unge og droppe de automatiske reaktioner. Vi er som lærere og forældre nødt til at se på, hvordan den enkelte unge har det og møde dem der. For det generelle billede er for broget til, at vi kan sige, at det er lige præcis dén gruppe, vi skal have fokus på," siger hun.

Læs den fulde artikel her

 

Lagt online 26.08.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!