Print

DR: Kvindemanglen breder sig til hovedstaden

DR Nyheder 23.02.2016

Af: Peter Bye Andersen

Det er ikke længere kun langt ude på landet, at der mangler kvinder. Kvindemanglen rykker nu også helt tæt på de store byer. I mange kommuner i hovedstadsområdet er der nu 20 procent flere mænd mellem 20 og 29 år end kvinder, viser tal fra Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev, Momentum. Ifølge Niels Ulrik Sørensen, forskningsleder ved Center For Ungdomsforskning, er det uddannelsesmulighederne i storbyerne, der får flere kvinder end mænd til at flytte.

"Jo mere uddannelsesorienteret man er som ung, jo større sandsynlighed er der for, at man flytter til byerne. Da pigerne generelt tillægger uddannelse større værdi end drengene, er det ikke så underligt, at de er mere tilbøjelige til at flytte til byen"

Læs hele artiklen på DRs hjemmeside

Lagt online 02.03.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!