Print

DR Indland: Mekaniker, tømrer eller landmand? Jonathan søger ind på en erhvervsskole - og der er lærepladser i sigte

DR Indland d. 01.03.22

Af: Peter Friis Mikkelsen og Jeppe Strandgaard Midtiby

I dag er sidste frist for at søge ind på en ungdomsuddannelse for tusindvis af unge.

16-årige Jonathan Jørgensen har aldrig været i tvivl om, at han skulle på en erhvervsuddannelse. Men præcis i hvilken branche, hans hænder skal plantes i, har han været meget i tvivl om. 

Uanset hvilken vej han går, tyder noget på, at der er gode muligheder for en læreplads, [...] viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

[...]

For eleverne vil det være motiverende med udsigt til en læreplads, så de kan færdiggøre deres uddannelse. Mangel på lærepladser har nemlig i en del år stået som en stopklods for eleverne, og det gør den i mindre grad lige nu, forklarer Arnt Vestergaard Louw fra Center for Ungdomsforskning.

Han forudser, at flere lærepladser kan medvirke til, at vi kan se en lille stigning i antallet af ansøgere mod skolerne i år.

Lagt online 02.03.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere