Print

DR: Flyt dig: Generation Z indtager arbejdsmarkedet

DR Nyheder 26. juni 2016

26062016_DR_Flyt dig_Generation Z indtager arbejdsmarkedet

Af: Rikke Mathiassen og Sarah Friis Elkjær

Det er den kæmpestore børnegeneration fra midt halvfemserne, som er på vej ud på arbejdsmarkedet, og de har et helt særlig kort på hånden.

Generationen er nemlig den første, som ikke husker eller har oplevet en tid uden computere, internet og mobiltelefoner.

Deres forståelse for de digitale redskaber og en evne til konstant at tilpasse sig en ny virkelighed gør dem attraktive for virksomhederne.

På den måde afspejler Generation Z den tid, som de er vokset op i, forklarer Niels Ulrik Sørensen, der er forsker på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

- Det er samfundets måde at gå til ungdommen på, der farver deres billede af, hvad det vil sige at være rigtig ung. De er vokset op under nogle samfundsmæssige betingelser, som har været med til at skabe en ramme for deres liv, og det præger dem naturligvis i et vist omfang, som de reagere med eller imod, siger han.

Læs hele artiklen på DRs hjemmeside

Lagt online 27.06.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!