Print

DR: Ekspert om rekordlav kriminalitet: Unge bliver i stedet syge af stress og angst

DR Nyheder 23.01.2017

23012017_DR_ Ekspert om rekordlav kriminalitet: Unge bliver i stedet syge af stress og angst.jpeg
Foto: Jeppe Carlsen

Af: Shani Pedersen

Kriminaliteten blandt de 14-15-årige unge mennesker er på det laveste niveau nogensinde, fordi de unge blandt andet er mere på nettet end på gaden. Men selvom man kunne fristes til at tro, at alt går skønt med ungdommen, er de klassiske 'risikofaktorer', som har præget ungdomslivet - såsom kriminalitet, misbrug, rygning, vold - byttet ud med nogle nye. Det mener Noemi Katznelson, leder på Center for Ungdomsforskning, som udtaler:

- "Vi kan se i andre undersøgelser, at antallet af unge, der får stress, angst eller depression og så videre faktisk er stigende, så noget tyder på, at vi skal kigge andre steder hen for at finde risikofaktorer for ungdomslivet i dag".

Hun peger blandt andet på en norsk undersøgelse, som dokumenterer det, forskerne kalder en "sygt seriøs ungdomsgeneration". Forskerne bag undersøgelsen savner, at vi som samfund erkender, at vi står overfor en generation af unge, som er "sygt seriøse", fortæller Noemi Katznelson og uddyber:

- "Forstået på den måde, at de unge bliver mere disciplinerede, retter deres opmærksomhed mere mod fremtiden og hvilke konsekvenser ting kan få for deres fremtid".

 Læs hele artiklen på DR's hjemmeside

Lagt online 01.02.2017 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!