Print

DR: Ekspert: Jeg tror ikke gymnasiereform vil ekskludere særligt mange

DR 4. juni 2016

04062016_DR_Ekspert Jeg tror ikke gymnasiereform vil ekskludere særligt mange_Asger Ladefoged, Scanpix
Foto: Asger Ladefoged © Scanpix.

Et flertal af partierne på Christiansborg er blevet enige om en ny gymnasiereform, der blandt andet indeholder skærpede krav til direkte optagelse på landets gymnasier.

Leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet i København, Noemi Katznelson, regner dog ikke med, at adgangskravene reelt kommer til at ekskludere særligt mange elever fra at komme ind på gymnasierne.

"Jeg tror, det vil adfærdsreguleres. Altså at de unge vil få højere karakterer - både fordi de faktisk får det, men også fordi, de vil være mere orienteret mod det. Så jeg tror faktisk, at det bliver relativt få, som ikke vil kunne komme ind," forklarer hun.

Læs hele artiklen på DRs hjemmeside

Lagt online 06.06.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!