Print

DR: BørneTelefonen har i år haft 2.160 ubesvarede opkald om natten. Nu bliver den døgnåben

DR 01.11.21

Af: Jacob Slyngeborg Trolle

2.160.

Så mange gange har børn og unge ringet forgæves til BørneTelefonen i tidsrummet 02.00 til 07.00 i de første ni måneder af 2021.

[...]

Noemi Katznelson er professor og centerleder ved Center for Ungdomsforskning. Hun er desværre ikke overrasket over, at der igennem de sidste ni måneder har været 2.160 natlige opkald til BørneTelefonen.

- Det er desværre ikke superoverraskende, fordi trivslen generelt blandt unge er blevet dårligere. Ikke kun i Danmark, men mange steder i verden.

[...]

- Gruppen af meget udsatte unge er ikke blevet større, men de har til gengæld fået det dårligere.

- Så er der en bredere gruppe, der oplever stress, depression og lignende, der kommer fra mange forskellige sociale baggrunde, og det tal er stigende, siger hun.

Lagt online 01.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. Kom og bliv klogere på den stigende mistrivsel blandt unge. Hvad er egentlig på færde? Hvorfor er unges trivsel under pres? Sæt kryds i kalenderen d. 25. november 2021, hvor Center for Ungdomsforskning inviterer til konference om unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag. Her vil forskere præsentere resultater fra det treårige forskningsprojekt ’Ny udsathed", lavet i samarbejde med Det Obelske Familiefond. Vi får også besøg af den anerkendt tyske sociolog og professor, Hartmut Rosa, som vil præsentere sin analyse af det senmoderne accelerationssamfund.

Læs mere her!