Print

Danskerne lever stadig mere ens

Midtjyllands Avis, d. 11.07.2013

Lær dig selv at kende ved at kigge på din nabo. For vi lever mere ens i Danmark, uddanner os mere ens og forbruger mere på samme måde. Og dem, der stikker ud, bliver i stigende grad fordømt. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Sådan lyder det fra en række forskere, som oplever en standardisering af livsformerne i disse år. Det sker på stort set alle fronter og er udtryk for en mere strømlinet tilgang til livet, forklarer sociolog Emilia van Hauen.

I ungdomslivet oplever forskningsleder på Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet, Noemi Katznelson, også en form for standardisering.

Paradoksalt nok, fordi individualiserings-normen er så stærk. De fleste vil stadig gerne have fornemmelsen af at skabe deres eget liv, men er man for original eller ekstrem i dag, er det kun en selv, der falder igennem. For de unge søger ikke på samme måde som tidligere at danne alternative fællesskaber, man kan skille sig ud sammen med. Oprørstrangen er druknet, blandt andet af mere eksplicitte krav fra samfundet om at klare sig bedre og hurtigere.

Læs mere her

Lagt online 22.07.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!