Print

Danskerne er tilfredse med folkeskolen

Jyllandsposten d. 02.02.2014

Af Morten Vestergaard

Det går ikke godt med den danske folkeskole, forstår man, og det er fagligheden, den er gal med. Sådan lyder kritikken, når Pisa-undersøgelserne igen og igen viser, at danske elever læser og regner middelmådigt, og når politikere forklarer, at skolen skal laves om, fordi for mange elever forlader skolen.

Alligevel tyder en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, på, at de fleste danskere er tilfredse med folkeskolen. 75 pct. svarer, at skolen i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad har det nødvendige faglige niveau. Kun hver femte mener, at det faglige niveau ikke er godt nok.

Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, siger: »Tallene tyder på, at der for mange mennesker ingen sammenhæng er mellem den måde, hvorpå der bliver tordnet mod skolen i offentligheden, og deres oplevelser af skolen i hverdagen i deres egne børns skole.« Noemi Katznelson mener, at det kan blive et problem for skolen de kommende år, at den bliver talt »ned under gulvbrædderne« i den offentlige debat.

Læs hele artiklen her

Lagt online 21.02.2014 af Christine Guldborg Christensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680