Print

Dagbladet Ringsted: Flere får ungdomsuddannelse

Dagbladet Ringsted 09.01.2016

Af: Rune Reggelsen Skjold

Antallet af unge i Faxe Kommune, der har en eksamen fra gymnasiet eller teknisk skole er steget de seneste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Kigger man på antallet af 21-årige beboere i Faxe Kommune, der har en eksamen, er antallet vokset fra 112 i 2009 til 158 i 2015, hvilket svarer til 40%. Stigningen i kommunen følger den trend, der hersker i hele Region Sjælland, hvor antallet af 21-årige med eksamensbevis fra en ungdomsuddannelse også er stigende. Gennem de seneste år har der på både landsplan og kommunalt plan været en stor indsats for at få flere unge i gang med eller gennem en uddannelse, og derfor er tallene ikke overraskende, mener Anne Görlich, Ph.d.-stipendiat ved Center for Ungdomsforskning.

"Jeg ved, at man i Faxe Kommune har gjort meget og øget indsatsen for at få flere unge i uddannelse, og det tyder på, at det har virke" siger forskeren, der selv i 2011 deltog i et forskningsprojekt i netop Faxe Kommune.

Læs hele artiklen i Dagbladet Ringsted 09.01.2016, side 14.

Lagt online 13.01.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!