Print

CeFU forsker i DR2 Nyhedstimen

DR2 Nyhedstimen, den 2. oktober 2013

Ny reform for erhvervsuddannelserne.

Erhvervskoleuddannelserne skal være mere attraktive. Idag starter kun hver 5. unge på en erhvervsuddannelse, når de skal vælge studieretning eller folkeskole.

I forbindelse med Regeringens udspil om en ny erhvervsskolereform, der er foretaget i samarbejde med LO og Danskarbejdsgiverforening, udtaler Adjunkt Arnt Vestergaard Louw fra Center for Ungdomsforskning sig om den nye reform. Den indeholder blandt andet karakterkrav, et basisforløb og flere undervisningstimer, for at skabe et bedre image til skolerne og fordoble antallet af studerende frem mod 2025.

Arnt Vestergaard Louw udtaler, at der er gode elementer i udspillet fra regeringen. Et vigtigt element i reformen er, at lærerne skal opkvalificeres. Engagerende lærere motiverer de unge. Han udtaler, at lærerne er nøglen til at bekæmpe frafaldet, så det er vigtigt, at en opkvalificering af lærerne er en del af udspillet.

Se mere her

 

 

 

 

 

Lagt online 09.10.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!