Print

Børn&Unge: Corona slog hårdt - Dobbelt så mange unge blev ensomme

Fagbladet Børn & Unge 28.01.21

Af: Steffen Hagemann

Forårets nedlukning gav eksplosion i antallet af ensomme unge. De fleste kom sig hurtigt i takt med at restriktionerne blev lempet igen, men unge på kanten af fællesskabet kan være skubbet ud i yderligere ensomhed, advarer ekspert.

[...]

Der er næppe nogen, der er blevet ensomme på grund af corona, vurderer professor Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. Men problemet kan være blevet større for unge, der i forvejen var i en udsat position.

”Har man har haft det socialt godt og har trivedes, så kan corona give oplevelser af alenefølelser, isolation og tristhed, men det er for de fleste en forbigående følelse, der ikke er at forveksle med den ensomhed, som nogle unge føler, fordi de over længere perioder mangler forbindelser til omverdenen. Det er de unge, der var på kanten før, der særligt risikerer at blive skubbet yderligere ud i ensomhed. Andre, der har det svært, kan have fået forstærket oplevelsen af ensomhed på grund af corona,” siger hun.

Nogle unge har brug for en håndsrækning under og efter corona, påpeger hun.

”Hvis man i forvejen er på kanten af fællesskabet, så er det blevet meget sværere under corona. Det er rigtig svært at få nye venner under corona, og det er rigtig svært at komme ind i fællesskaber, der allerede er etableret,” siger Noemi Katznelson.

Lagt online 27.01.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere