Print

Bliv siddende til du dør

Højskolebladet.dk 11.05.2015

Af: Ea Ørum

Koreanske elever adlød ordrer og forholdt sig passive, selvom vandet fossede ind på det skib, de sejlede med. Sydkorea skeler derfor nu til højskolerne. De vil smage på et uddannelsessystem, som former mere selvstændigt tænkende mennesker. Koreanerne fandt den danske højskole interessant men ytrede også en bekymring over, hvordan de kunne vide, at eleverne ville lære nok. Noemi Katznelson, centerleder for Center for Ungdomsforskning, der også var inviteret til Sydkorea for at fortælle om de danske erfaringer med efterskoler, højskoler og 10. klasse, udtaler til Højskolebladet.dk:

"De efterlyser Free Learning, der er i kontrast til stram målstyring, fokus på præstation og rangordning". Hun beskriver fortsat:

"Det er da tankevækkende, at de i Korea kigger i vores retning, fx mht. efterskolen, mens at man uddannelsespolitisk i Danmark bevæger sig mod Asien - vi vil måle, teste og veje mere. Jeg undrer mig over det pres og stress, som man lægger på de unge i det danske skolesystem i dag".

Læs hele artiklen på Højskolebladet.dks hjemmeside


Hele artiklen kan læses på Højskolebladet.dks hjemmeside | 11.05.2015

Lagt online 13.05.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!