Print

Berlingske: Vi unge er besatte af jobbets fuckability på sociale medier

Berlingske 18.04.21

Kronik af Nina Pratt, studerende

Det er okay - faktisk er det rigtig godt - at stræbe efter Jobbet. At udleve sit fulde professionelle potentiale. Problemet opstår, når behovet for at udvinde de 'pæne' dele af jobbet og eksponere dem for andre, overgår behovet for blot at nyde og være til stede i det.

[...]

Mine forældre siger, at jeg skal slappe af. De havde mange job, før de landede Jobbet. Nysgerrig spørger jeg lektor og forsker i unges arbejdsliv  Aalborg Universitet, Mette Lykke Nielsen.

"Jeres generation er vokset op med en logik, hvor man enten er en vinder eller taber. I har gået i skole i en tid med en række uddannelses- og beskæftigelsesreformer, der har været rettet mod større employability; der er blevet lagt enormt meget vægt , at uddannelse giver et job i den anden ende," fortæller hun mig.

"I er blevet tilskyndet til at droppe sabbatår og at tage de uddannelser, hvor der er behov for arbejdskraft. Det er jobbet, der er målet - ikke læring, viden eller selvudvikling. Og hvis ens første job er et godt ét af slagsen, kan det hurtigt føles som et tegn , at man er lykkedes," siger hun.

Lagt online 20.04.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere