Print

Berlingske: Unge ser skønhedskirurgi som en forlængelse af at gå i fitnesscentret - og det er der en simpel forklaring på

Berlingske 10.12.21 

af: Amalie Haun

Ifølge en Kantar Gallup-undersøgelse foretaget for Berlingske er danskerne begyndt at ændre holdning til folk, der får lavet kosmetiske indgreb, men der er forskel mellem generationerne.

[...]

En af årsagerne til, at unge kan være mere positive over for skønhedskirurgi, er det faktum, at de er unge. Ungdommen er en særlig fase i livet, hvor man er under forandring og skal udvikle sin identitet, lyder det fra professor i ungdomsforskning Niels Ulrik Sørensen. Han er souschef ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet og forsker i ungdomskultur, krop og identitet.

»I ungdommen er man i en periode af livet, hvor man former og udvikler sin identitet og sin forståelse af, hvem man er, og hvad man kan blive til. Derfor er man ofte påvirkelig over for ydre faktorer på en anden måde, end når man er blevet ældre,« siger Niels Ulrik Sørensen.

Lagt online 16.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV