Print

Berlingske: Unge ser skønhedskirurgi som en forlængelse af at gå i fitnesscentret - og det er der en simpel forklaring på

Berlingske 10.12.21 

af: Amalie Haun

Ifølge en Kantar Gallup-undersøgelse foretaget for Berlingske er danskerne begyndt at ændre holdning til folk, der får lavet kosmetiske indgreb, men der er forskel mellem generationerne.

[...]

En af årsagerne til, at unge kan være mere positive over for skønhedskirurgi, er det faktum, at de er unge. Ungdommen er en særlig fase i livet, hvor man er under forandring og skal udvikle sin identitet, lyder det fra professor i ungdomsforskning Niels Ulrik Sørensen. Han er souschef ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet og forsker i ungdomskultur, krop og identitet.

»I ungdommen er man i en periode af livet, hvor man former og udvikler sin identitet og sin forståelse af, hvem man er, og hvad man kan blive til. Derfor er man ofte påvirkelig over for ydre faktorer på en anden måde, end når man er blevet ældre,« siger Niels Ulrik Sørensen.

Lagt online 16.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere