Print

Berlingske: Toppen ryger i varmen

Berlingske 19.08.20

Af: Kalinka Aaman Agger, Jens Beck Nielsen og Thomas Lekfeldt

Midt i en coronatid med kvælende begrænsninger går en bølge af frisind tilsyneladende gennem Storkøbenhavns strande og havnebade: Topløshed vinder terræn.

Niels Ulrik Sørensen, forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, har noteret sig flere "topløse kvinder" i sit Facebook-feed og på stranden. Han har også grublet over, hvorfor fænomenet vinder frem igen. 

"Jeg tror, det er udtryk for en gryende feminisme, hvor kvinder forsøger at tilegne sig retten til at være, som de er, og se ud, som de gør, uagtet hvordan andre - især mænd - ser på og bedømmer dem," siger Niels Ulrik Sørensen.

Han ser topløsheden i sammenhæng med flere samfundspolitiske temaer og peger på blandt andet #MeToo-bølgen, diskussionen om en samtykkebaseret voldtægtsbestemmelse, de kraftige reaktioner mod hævnpornografiog den uomgængelige coronavirus.

"Denne sommer har vi set et enormt fokus på naturen og en afsøgning af det naturlige, som vi ikke har set i mange år. Samtidig har der længe været en større samfundstendens til kritik af idealet om det perfekte og om at fremstå fejlfri," siger Niels Ulrik Sørensen.

Den fulde artikel kan læses i Berlingske fra d. 19. august, sektion 1, side 16 

Lagt online 26.08.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!