Print

Berlingske: Står de unge over for et arbejdsliv uden sikkerhedsnet?

Berlingske 14. maj 2016

14052016_Berlingske_Står de unge over for et arbejdsliv uden sikkerhedsnet?_Iris
Foto: Iris.

Af: Sarah Hesseldal

Ustabile og korte ansættelser kommer til at fylde mere i arbejdslivet. Udviklingen er mere udbredt i udlandet, men vinder også indpas i Danmark. Det kan især skabe udfordringer for de unge, fortæller forskere. Det blev diskuteret på Center for Ungdomsforsknings seneste konference ' Unge uden sikkerhedsnet - nye kompetencer til fremtidens usikre og globaliserede arbejdsliv?'.

En af konferencens oplægsholdere, britiske økonomiprofessor og sociolog Guy Standing, er ekspert i fremtidens usikre og globale arbejdsmarked. Han beskriver, hvordan et mere løsrevet arbejdsliv med mange vikarjob og korte projektansættelser vil dominere det globale arbejdsmarked mere. Han er forfatter til to bøger om det, han selv kalder »prekariatet«. En klasse, som er i en særligt usikker situation på arbejdsmarkedet. Som altid leder efter nyt job, og som kan inddeles i tre grupper: De lavtuddannede, immigranter og de unge.

Lektor ved Center for Ungdomsforskning, Mette Lykke Nielsen, har undersøgt unges oplevelser af deres arbejdsliv. Hun fortæller til Berlingske:

"Overraskende mange af de unge fortæller, at de gør nogle ting, som de ellers ikke ville, fordi de ikke oplever, at de har en tryghed i ansættelsen. De siger ikke fra, hvis de får en arbejdsopgave, som de ved er for belastende for dem"

Læs hele artiklen på Berlingskes hjemmeside

Lagt online 19.05.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!