Print

Berlingske: Skal de voksne blande sig i unges garderobe?

Berlingske 27.02.2016

Af: Sarah Hesseldal og Philip Dam

Pigerne må ikke have hotpants på, og drengene skal bære kasketten omvendt, så ansigtet ikke er skjult. Flere ungdomsklubber indfører dresscode, viser en rundspørge foretaget af Berlingske. I artiklen interviewes flere af de unge, både drenge og piger, som kommer i nogle af de ungdomsklubber, der har indført dresscode. Og her er det mest pigerne, der udviser utilfredshed.

Niels Ulrik Sørensen, der er forsker i ungdomskultur ved Center for Ungdomsforskning, synes dog ikke det er undeligt, at det er pigerne der har mest i mod ungdomsklubbernes dresscode:

"Debatten om påklædning handler mest om piger. Det kan være, at påklædningen er for seksualiserende, eller hvorvidt de skal have tørklæde på. Der er en skævhed i køn, når det gælder påklædning i offentligheden."

Han forklarer fortsat:

"Meget af ungdommen handler om selv­iscenesættelse. De unge sender gennem deres tøj signaler om, hvem de er. Det er også gennem tøjet, de lægger sig op ad en gruppe i samfundet, som de gerne vil tilhøre"

Læs hele artiklen på Berlingskes hjemmeside

Lagt online 02.03.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!