Print

Berlingske: Se godt på billedet: Det indeholder et paradoks for et stigende antal danskere

Berlingske 11.12.2021

Af:Christina Hilstrøm og Alberte Bay Sandager

Skønhedsopererede bliver anset for mindre intelligente og mindre attraktive. Det viser en ny Gallup-undersøgelse for Berlingske. Alligevel vælger et stigende antal danskere at få silikonebryster, fyldige løber og udglattede rynker. 

[...]

Fordommene er endnu ikke pandet ned.

Men noget har alligevel ændret sig, mener Niels Ulrik Sørensen, professor i ungdomsforskning ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet. Han mener, at vi er gået fra, at plastikkirurgiske indgreb i det hele taget blev set som unaturlige, mens det i dag i højere grad er accepteret, hvis bare det ser »naturligt« ud.

»Men hvad det vil sige, at noget ser naturligt ud, er ikke hugget i granit. Det forandres i takt med, at nye muligheder for at lave om på sig selv udvikles og vinder indpas. Graden af modellering, iscenesættelse og performance, og hvor meget det naturlige kan indeholde, har rykket sig gevaldigt de seneste 20-30 år,« siger Niels Ulrik Sørensen.

Lagt online 16.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere