Print

Berlingske: Mette Lykke Nielsen har talt med tusindvis af unge på vej ind i arbejdslivet. Især én ting kendetegner dem

Berlingske d. 28.01.24

Af: Marie Bebe

En ny generation er på vej ud på arbejdsmarkedet, og de har store forventninger med sig.

De er langt mere stressede end alle andre befolkningsgrupper. Ikke mindst på grund af pres og præstationskultur, som de har oplevet i deres ungdomsliv. Og det har en betydning for, hvordan de træder ind på arbejdsmarkedet.

Det fortæller lektor Mette Lykke Nielsen, der i årevis har studeret unges arbejdsliv på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

»Det er jo en generation, der kommer ud på arbejdsmarkedet, som er blevet eller har været unge i en periode, hvor der har været meget stort pres på, at de skulle hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Og at det er den værdi, man har ude på arbejdsmarkedet, som er den væsentlige,« siger hun.

Du kan også lytte til CeFUs podcast "Når Generation Præstation kommer på arbejdsmarkedet", hvor du kan høre mere om forskningen bag artiklen:

Lagt online 14.02.2024 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere