Print

Berlingske: Kan det virkelig passe, at skoleelever er så pressede? Forskerne er uenige

Berlingske 13.11.20

Af: Julie Dalgas

De ældste skoleelever er pressede, stressede og bange for at fejle, viser en ny undersøgelse. Men nu lyder opråbet fra flere forskere, at fortællingen om præstationssamfundet og børn og unge, der mistrives, er overdrevet og kørt af sporet de senere år.

[...]

Flere undersøgelser har vist, at unge - især piger - er pressede og stressede, føler sig ensomme og generelt har det skidt. Men nu lyder det fra en række forskere, at man skal passe på med at drage vidtrækkende konklusioner ud fra den slags undersøgelser.

"Vi lever i en tid, hvor der kommer en lind strøm af undersøgelser, der peger på, at de unge er pressede, stressede og mistrives. Vi skal passe på, at det ikke kommer til at lyde, som om alle mistrives. Det er unuanceret, at alle vores unge har det så forfærdeligt, som man nogle gange kan få opfattelsen af," siger Noemi Katznelson, der er professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

Lagt online 18.11.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere