Print

Berlingske: Hver fjerde gymnasieelev deler nøgenbilleder af sig selv

Berlingske 19.06.2017

190617_Hver Fjerde Gymnasieelev Deler Nøgenbilleder Af Sig Selv

Foto: Sofie Mathiassen

Af Amalie Thieden

På danske gymnasier er det på ingen måde et særsyn, at elevernes iPhone summer med nøgenbilleder, for hver fjerde gymnasieelev har sendt et billede af sig selv uden tøj på. Det viser en undersøgelse udført af konsulent i digital dannelse Søren Hebsgaard i samarbejde med seks gymnasier. 

At en teenager sender et nøgenbillede af sig selv til en kæreste eller en veninde er ikke i sig selv problematisk, mener lektor ved Center for Ungdomsforskning Niels Ulrik Sørensen.

»Medierne er en selvfølgelig del af unges liv, og de bruger dem til at udforske alle sider af sig selv på. Det kan dog blive et problem, hvis unge føler sig presset til at tage billeder af sig selv og sende dem til andre, fordi de dermed risikerer at overskride egne grænser. Men det er en risiko, som også findes i det virkelige liv, når man udforsker sin seksualitet sammen med andre,« siger lektoren.

Niels Ulrik Sørensen lægger dog vægt på, at der er et ekstra element af risici, når seksualiteten foregår digitalt, for risikoen for at billeder deles med andre uden samtykke eksisterer.

»Når man bryder et forhold med en man ellers havde en intimitet med, opstår der af og til konflikter, hvor parterne ønsker at såre hinanden. Og har man nøgenbilleder af hinanden liggende på telefonen, kan billederne anvendes til at udstille eller skamme en tidligere partner,« siger Niels Ulrik Sørensen.

Læs hele artiklen her

Lagt online 19.06.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031