Print

Berlingske: Han er en af dem, der føler sig glemt

Berlingske 13.05.20

Af: Mads Bager Ganderup

Ungdomslivet har mistet sin vildskab og uforudsigelighed, og ældre generationer banker løs på ungdommen. Det har store konsekvenser, oplever den 18-årige hf-elev Mikkel Gellett von Bülow.

[...]

"I begyndelsen var jeg meget hård mod mig selv og besluttede mig for, at jeg slet ikke ville se andre, fordi jeg var bange for, at det ville starte en smittekæde. Eller at nogen ville se sig sure på mig, fordi jeg havde hørt om mange andre, det var sket for. Men jeg kunne mærke på mit humør, at jeg måtte se nogen," siger han.

Som forstanderen på Olsted Efterskole, Per Krøis Kjærgaard, formulerede det i Berlingske for ganske nylig: "Vi har bedt de unge betale en høj pris. Det har de gjort. Uden at blinke. Den der tidlige ungdom, den får man ikke tilbage." Budskabet var nogenlunde det samme, da Berlingske i begyndelsen af coronakrisens indtog talte med Maria Bruselius-Jensen, der er lektor ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

Nedlukningen af landet kan føles mere indgribende for unge, lød budskabet.

"Det kan blive det fortabte forår. At samles ude i solen og være sammen med sine venner, føles uundværligt for mange unge. Når man er ældre, ved man godt, at der kommer et forår mere. Men mange unge ser mere kortsigtet på livet. De unge kan opleve, at de mister noget afgørende, når de ikke kan drikke øl i parken," sagde hun.

Lagt online 13.05.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!