Print

Berlingske: Elever på hovedstadsgymnasium skal gå i skole hjemmefra

Berlingske 13.02.21

Af: Julie Dalgas

Fra næste skoleår vil det være muligt at gå i en gymnasieklasse, hvor størstedelen af undervisningen foregår virtuelt. Der er nemlig en gruppe af unge, der trives markant bedre under nedlukningerne, fortæller forskere.

[...]

Den nye virtuelle klasse, der starter op efter sommer - hvis der vel at mærke er mindst 15 elever, der søger ind til marts - er første skridt mod en fremtid, hvor virtuel undervisning vil blive en større del af uddannelsessystemet for unge.

Sådan lyder det fra Lars Qvortrup, der er professor på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse ved Aarhus Universitet, og Noemi Katznelson, der er professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

"Jeg har hørt fra mange undervisere, at der pludselig er nogle elever, som kommer til orde, der normalt har svært ved at gøre sig gældende i undervisningen. At lave en virtuel klasse for en yngre målgruppe er helt nyt, men jeg tror, at der vil komme mere af den slags fremover," siger Noemi Katznelson.

Lagt online 15.02.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere