Print

Berlingske: Det bør ikke være unges ansvar at søge bredt

Berlingske 23.07.20

Af Emilie Utzon Carlsen/Ritzau

Vil man gerne have flere unge til at søge bredere geografisk, når de vælger en videregående uddannelse, så bør ansvaret ikke ligge hos de unge selv. Det siger Karl Fritjof Karssel, der er uddannelsesforsker ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive).

[...]

Spørger man Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, kan en følelse af usikkerhed, eksempelvis omkring jobmuligheder, påvirke de unges studievalg.

"Usikkerheder har det med at skubbe i retning af noget mere konservativt, og hvor det sikreste valg er," siger hun. Hun henviser til, at universiteterne i de store byer kan opleves som et "sikrere" valg.

Det er dog i sidste ende mange forskellige faktorer, der i sidste ende afgør de unges studievalg, siger Noemi Katznelson, og derfor er der heller ingen nem løsning.

"Det er også ungdomskultur, venner, hvor de har lyst til at bo, og hvilket miljø de har lyst til at være en del af," siger hun.

Lagt online 03.08.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!