Print

Berlingske: De europæiske kongehuse er udfordrede

Berlingske 14.03.21

Af: Pernille Dreyer

Prins Harry og hertuginde Meghan står midt i et opgør med den engelske kongefamilie, men flere europæiske kongehuse risikerer at havne i samme situation. Det er nemlig sandsynligt, at flere prinser og prinsesser vil tilsidesætte loyaliteten og vende pligten ryggen, lyder det i en artikel i Berlingske. Berlingske har i den forbindelse snakket med professor og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson. Hun vurderer, at modernitetens individualisering, hvor unge ikke automatisk går i deres forældres fodspor, er nået konehuset: 

"Vi ser måske her, at verdens kongehuse er de sidste til at tage det opgør, der har været i almindelige familier over mange, mange år. Dengang hvor smedens søn blev smed, landmandens søn overtog gården, og man fulgte det livsforløb, som lå fastlagt fra fødslen, uanset hvad man måtte have af interesser som enkeltindivid," fortæller Noemi Katznelson til Berlingske og fortsætter:

"Uden at kende noget til det royale eller til den konkrete sag, så er det set med ungdomsforskningens briller ikke usandsynligt, at når kongelige, eksempelvis Harry og Meghan, griber ønsket om at bestemme eget livsudkast, så knirker det i fugerne. Institutionens legitimitet er jo, at den er bærer af traditionen."

Lagt online 06.04.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere