Print

Berlingske: Angst, ensomhed og søvnproblemer - hver tiende ung i hovedstaden mistrives

Berlingske 9.12.2018

Af: Jens Beck Nielsen

Noget er skævt blandt hovedstadens helt unge. Mange mistrives i skolen. Mange har det skidt med familien. Mange savner venner og fortrolige i den vanskelige pubertet. I alt har mere end hver tiende elev i 8.-9.-klasse på den ene eller anden måde ondt i livet.

Det fremgår af den nye rapport »Sundhedsprofil for børn og unge i Region Hovedstaden«, der bygger på især sundhedsplejerskers bemærkninger ved sundhedssamtaler på skolerne.

Den nye undersøgelse fra Region Hovedstaden viser umiddelbart høje tal, bemærker Noemi Katznelson, som er professor ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet. Alligevel opfordrer hun til, at man slår koldt vand i blodet.

»Vi skal passe på, at der ikke går kollektiv panik i os. At vi ikke pisker en stemning op om, at alle unge er skrøbelige og falder fra hinanden. Og at vi ikke forveksler mistrivsel med livets genvordigheder, som velfærdsstaten ikke behøver gribe ind i,« siger professoren.

Lagt online 10.12.2018 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!