Print

Avisen.dk: Vildt boom: Det er blevet smart at være snedker

Avisen.dk 03.03.2016

Leveret af Ritzau Fokus

1.034 unge var den 1. oktober 2015 i gang med snedker- og maskinsnedkeruddannelsen. På samme tid i 2013 var tallet 564, viser tal fra Danmarks Statistik. På bare tre år er antallet af nye snedkerelever tæt ved fordoblet til et så højt niveau, at man nu må afvise unge. Erhvervsuddannelserne har også fået et bedre image, og det er sammen med den relativt høje jobsikkerhed en årsag til snedkersuccesen, siger uddannelsesforsker Arnt Louw fra Center for Ungdomsforskning:

"Der er ikke job til alle, der uddanner sig i akademisk retning, og vi kommer til at mangle op mod 30.000 håndværkere i de kommende år. Samtidig har der været et fokus på at løfte kvaliteten på erhvervsuddannelserne, og der er god mulighed for at videreuddanne sig."

Læs hele artiklen på Avisen.dks hjemmeside

Lagt online 09.03.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!