Print

Avisen.dk: Unge hilser ny job-type velkommen: Vil gerne arbejde fra opgave til opgave

Avisen.dk 06.06.2017

Af Lærke Øland Frederiksen

Fire ud af ti af de unge i aldersgruppen 18-29 år ser det som en positiv udvikling, at man i stedet kan udbyde sin arbejdskraft på en platform og arbejde fra opgave til opgave. I samme aldersgruppe synes mindre end to ud af ti, at det er en dårlig udvikling. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.087 danskere, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk. Jo ældre man er, jo mere skeptisk er man generelt over for den udvikling, viser undersøgelsen.

Platformsarbejde er så nyt i Danmark, at vi ikke ved så meget om, hvordan det bliver brugt endnu, pointerer Mette Lykke Nielsen, der er lektor på Center på Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

- Det vi ser i øjeblikket er, at der er en tendens til, at de usikre ansættelser vil fortsætte ind i voksenlivet. Hvis den vækst fortsætter, vil det få nogle konsekvenser, for så får de ikke del i de sociale og økonomiske goder og sikkerheder, der er forbundet med et fast fuldtidsarbejde, og det vil få konsekvenser for dem, siger hun.

Læs hele artiklen her

Lagt online 08.06.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!