Print

Avisen Danmark: Syddansk Universitet er bekymret for udflytning

Avisen Danmark 13.12.2021

Af: Nanna Elmstrøm og Sarah Bech

Syddansk Universitet er danmarksmester i studiepladser uden for de største byer. En reduktion af pladser på dets hovedcampus i Odense risikerer at svække både studie-og fagmiljø -og i sidste ende gå ud over mængden af nye studiepladser, mener rektor.

[...]

Professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, Noemi Katznelson, kalder udflytningsaftalen for " et eksperiment".

Hun lægger vægt på, at det er en politisk prioritering, hvad der er vigtigst; skal flere unge uddanne sig til lærere og sygeplejersker eller skal vi blot have flere uddannelsessteder, hvor de kan gøre det? -I udflytningspakken beskærer man pladser i byerne, selvom uddannelsesinstitutionerne siger, at de kan få flere unge til at vælge uddannelserne i byerne. Man lader ud-flytningsdagsordenen veje tungere end dagsordenen om manglen på arbejdskraft. Mit bud er: Dagsordenen om mangel på arbejdskraft bliver stærk de kommende år.

[...] 

Lagt online 21.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere