Print

Avisen Danmark: Kontanthjælp og fattigdom går i arv

Avisen Danmark 30.12.21

Af: Mikkel Vie Jensen, Mathias Overgaard og Mikael Dynnes Holmbo

Omkring hver anden ung uden for uddannelse eller arbejdsmarkedet har mindst én forælder på offentlig forsørgelse. [...] Samtidig viser en ny analyse, hvordan børn med forældre på kontanthjælp tjener mindst som voksne.

[...]

I Odense, Esbjerg og Aarhus Kommuner har omkring halvdelen af unge på uddannelseshjælp mindst én forældre i samme kommune, der er på offentlig forsørgelse. 

[...]

Det har ikke været muligt at få tal fra Københavns og Aalborg Kommuner, og opgørelsen fra Odense, Esbjerg og Aarhus Kommuner er behæftet med usikkerhed, da der ikke findes baggrundsdata om forældrene for en stor del af kommunernes unge.

På trods af forbeholdene illustrerer tallene en tydelig tendens, mener Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

- Det er jo enormt høje tal.

Når man forholder det til den samlede andel af den voksne danske befolkning, tyder det på en stor overrepræsentation, siger hun.

Lagt online 25.01.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!