Print

Avisen Danmark: Eksperter vil svinge pisken over unge uden job og uddannelse

Avisen Danmark 29.12.2021

Af: Mikael Dynnes Holmbo, Mikkel Vie Jensen og Mathias Overgaard

Mere end 44.000 unge var hverken i beskæftigelse eller under uddannelse i slutningen af 2020. Eksperter anbefaler at fjerne et tillæg til unge kontanthjælpsmodtagere, så det bedre kan betale sig for dem at få en uddannelse eller et arbejde. Men det er en dårlig idé, lyder det fra kritikere, der frygter, at de unge tabes på gulvet. 

[...]

Professer og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, Noemi Katznelson, mener i stedet, at der er brug for at række ud til de unge, som har svært ved at bide sig fast i det danske uddannelsessystem og det danske arbejdsmarked.

[...] 

Hun udtaler: "Der er nogle af dem, som har opgivet at overskue, hvad de overhovedet har af muligheder. Vi skal have fat i andre former for støtte-og hjælpeordninger for at få dem i gang. Man kan ikke presse dem mere med incitamenter på ydelsesområdet, for mange er slet ikke i stand til at være på en arbejdsplads, uden at de hjælpes i gang på ofte lempeligere vilkår". 

[...]

Lagt online 20.01.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!