Print

Avisen Danmark: Efterskoleelever bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Avisen Danmark d. 21.01.22

Af: Tommy Byrne og Janê Gad Akrawi 

Rejsby Europæiske Efterskole oplever et dobbelt så stort frafald af elever som normalt. Flere efterskoler oplever et frafald af elever, som bedst kan forklares som en slags coronamodløshed, siger efterskolernes formand. Eller som en social muskel, der er svundet ind på grund af isolation, vurderer ekspert [Noemi Katznelson, professor og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning].

- "Der ligger nok sådan en slags social udmattelse oven på de her år. Det sociale er en muskel, man træner, og det gør man særligt intensivt i ungdomsårene. Men det har de ikke kunnet i lange perioder, og så svinder musklen ind. Det er lidt af et paradoks, at når de unge endelig kan deltage i de fællesskaber og relationer, de har savnet, så bliver det udmattende for nogen af dem. Det er et stort arbejde at forbinde sig socialt, og det er simpelthen blevet vanskeligt", siger hun.

Lagt online 27.01.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere