Print

Arbejderen: Lav skoleydelse skubber unge på kontanthjælp

Arbejderen 21.06.2017

Af bs@arbejderen.dk

I en ny undersøgelse har Produktionsskoleforeningen set på baggrunden for, at antallet af unge, som søger optagelse på en produktionsskole, er faldet med hele 30 procent på bare et år. Konklusionen lyder, at forringelserne af de unges ydelser er en helt afgørende faktor.

Arbejderen har bedt adjunt og Ph.d Arnt Vestergaard Low fra Center for  Ungdomsforskning, ved Aalborg Universitet om at kommentere Produktionsskoleforeningens undersøgelse. Han nævner, at det nok tidligere har været skoleydelsen, som har gjort det muligt for de unge, at gennemføre et forløb på produktionsskole.

At skære i ydelsen her skærer reelt i en del unges mulighed for at gå på produktionsskole. Så umiddelbart er jeg enig i Produktionsskolernes beragtning, siger Arnt Vestergaard Low.

Han kritiserer samtidigt, at der på denne måde skæres i de uddannelser, som bidrager til at få de unge, "som måske hænger lidt i kanten af uddannelse og job, motiveret og engageret i uddannelse og læring igen" og understreger, hvor væsentlige uddannelsestilbuddet er i det samlede uddannelsesbillede.

Læs hele artiken her

Lagt online 23.06.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!