Print

Altinget: Ny forskning: Unge søger fællesskaberne

Altinget 30.12.2016

30122016_Altinget_Ny forskning: Unge søger fællesskaberne
Foto: Colourbox.com

Af: Tyson W. Lyall

En ny undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet bryder med forestillingen om de selvcentrerede unge. Deltagelse i fællesskaber er et succeskriterium for et vellykket ungdomsliv.

Ifølge undersøgelse er unge i dag ganske optagede af fællesskaber. Og selvom sociale medier fylder meget i de unges hverdag, er det fysiske møde stadig helt centralt for fællesskaberne. De digitale medier supplerer og styrker nemlig primært fællesskaber, som etableres andre steder.

Det forklarer lektor ved CeFU, Maria Bruselius-Jensen, der er medforfatter på rapporten "Unges fællesskaber", som CeFU udsender i starten af 2017.

"De unge er både med i 'selvfølgelige fællesskaber', som findes i familien og på studiestedet, og i en række fællesskaber, de selv aktivt har valgt til. Deltagelse i fællesskaberne synes opfattet som et succeskriterium for et vellykket ungdomsliv," forklarer Maria Bruselius-Jensen.

Læs hele artiklen på Altinget

 

 

Lagt online 03.01.2017 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!