Print

ADGANGSKRAV PÅ VEJ TIL LÆRLINGE

Fagbladeet 3F, d. 06.09.2013

Skrevet af Asger Havstein Eriksen

Regeringen har nu åbnet for adgangskrav til de unge på erhvervsuddannelserne, der er plaget af frafald, faldende søgning, lav prestige og mangel på praktikpladser. Det skal en stor reform til efteråret gøre op med. 

-Mange, der falder fra, kan måske ikke læse, skrive eller regne tilstrækkeligt til at kunne klare en uddannelse. Vi har ikke lagt os fast på, hvad adgangskravene skal være. Det vil fremgå af reformen, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Leder af Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, Noemi Katznelson understreger, at adgangskrav er et stærkt signal.

-Men akilleshælen er de unge, som gennemfører i dag, men som vil blive sorteret fra på grund af begrænsningen. Løsningen på dét er helt central. En optagelsesprøve for unge på vippen kunne være en kattelem ind, siger hun.

Læs mere her

Lagt online 10.09.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!