Print

Projekt PAS - rusmiddelforbyggende undervisning

Tidligere leder af Center for Ungdomsforskning Birgitte Simonsen har været med til at udvikle og evaluere projektet 'Projekt PAS'. 

Ungdomsuddannelserne er en afgørende spiller, når vi skal forebygge misbrug af rusmidler; særligt hashmisbrug. Unge i risiko for at udvikle et misbrug påbegynder ofte et problematisk forbrug, mens de er tilknyttet en uddannelse. International forskning peger på, at evidensbaserede undervisningsforløb på ungdomsuddannelserne kan forebygge misbrug af rusmidler.

Projekt PAS er det første og eneste evidensbaserede undervisningsforløb udviklet til målgruppen af unge på ungdomsuddannelserne i Danmark. PAS er udviklet i satspuljeprojektet Forebyggelse af hashrygning på erhvervs- og produktionsskoler. Metoderne i PAS er inspireret af tre internationale undervisningsforløb, der har vist sig at have en forebyggende effekt.

 

Lagt online 15.02.2018 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!