Print

Noemi Katznelson bidrager til ny bog

I den nye bog "Læring i konkurrencestaten - kapløb eller bæredygtighed", Knud Illeris (red.) bidrager Centerleder Noemi Katznelson sammen med andre danske uddannelsesforskere samt to udenlandske eksperter med deres analyser af udviklingen i det danske skole- og uddannelsessystem. Noemi har bidraget med kapitlet "Unges identitetsudvikling - uddannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet".

Forfatterne til bogen fremhæver, at bag den problematiske udvikling ser de den moderne konkurrencestat, der systematisk erstatter mere rummelige tilgange med tests og evalueringer, rapportering og kontrol, statistikker og ranglister, incitamenter og store, topstyrede institutioner.

Som et modbillede fremstiller forfatterne et samfund og uddannelsessystem baseret på individuel, mellemmenneskelig, national og global bæredygtighed. Ved at gå i spidsen med dette kunne Danmark være med til at præge en fremtid, som bygger på menneskelige.

Lagt online 14.03.2014 af Eksponent

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!