Print

10 kommuner i opløb til årets ungdomskommune 2021

10 kommuner er nu med i opløbet til titlen som årets ungdomskommune 2021 ud af de 21 kommuner indstillet til prisen. Prisen uddeles hvert år af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) til en kommune, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge. Udover titlen vinder kommunen også 10.000 kr. øremærket til ungeindsatsen i kommunen.

Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning, sidder i det dommerpanel, der nu har gennemgået alle indstillingerne og udvalgt de 10 kommuner. I dommerpanelet har hun selskab af Chris Borup Preuss, formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune, sidste års vinderkommune og Nicklas Lindsten, formand for NAU – Netværket af Ungdomsråd. 

De 10 udvalgte kommuner er: Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Holbæk, Norddjurs, Nyborg, Odsherred, Rudersdal, Skive, Svendborg og Vesthimmerland.

Lagt online 18.12.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere