Print

Konference: Sådan ser fremtidens politikere ud

Cefu Konference d. 20. marts 2013 kl 9.30-14.00

OBS: Slides fra konferencen bliver lagt op snarligt

Indtil for nylig havde Danmark en af Europas yngste regeringer. Thor Möger Pedersen var blot 26 år, da han i 2011 blev udnævnt som skatteminister. Han er siden hen blevet skiftet ud, og regering-ens gennemsnitsalder er steget betragteligt. Men tilbage står billedet af en generation af unge politikere, der har trodset tyngdeloven i dansk politik og gjort lynkarriere umiddelbart efter - eller endda før - deres kandidatgrad. Tendensen er således klar: Hovedparten af landets nye, ledende politikere kommer direkte fra universiteterne.

De unge højdespringere giver ofte anledning til debat: Står vi over for en ny politikertype, der nok imponerer med sin professionelle tilgang til politik, men som mangler erfaring fra 'det virkelige liv'? Eller er der tale om ekstraordinære politiske talenter, som får lov til at blomstre i disse år, fordi vi ikke længere hænger os så meget i alder og anciennitet? Meningerne om de unge i den politiske elite er mange, og i kølvandet af debatten kan rejses en række vigtige spørgsmål.

På konferencen tager vi temperaturen på unge i de politiske ungdomsorganisationer. Vi kigger ind i det politiske maskinrum for at blive klogere på de unge i organisationerne - hvem de er, hvor de kommer fra, og hvordan de rekrutteres. Vi sætter også spot på, hvad de lærer i organisationerne, hvordan de formes som politikere, og kommer med et bud på, hvordan fremtidens politikere ser ud. Samtidig undersøger vi, hvilke unge der ikke er med i den etablerede ungdomspolitik, og diskuterer, om den snævre rekruttering blandt ungdomspolitikere overhovedet udgør et demokratisk problem. Og hvis den gør, hvad vi så skal gøre ved det.

Program

kl 9.45        Velkomst ved leder af Cefu Noemi Katznelson

kl 10.00      Karrierekanonen: Hvem er de unge partimedlemmer, hvad gør de - og hvorfor?
Oplæg ved Lektor Karina Kosiara-Pedersen, Institut for Statskundskab,
Københavns Universitet

10.45        Pause med frugt og kaffe

11.00        Motivation, relevans og 22. juli - et blik på unges politiske engagement i Norge. Oplæg ved forsker Guro Ødegård, Institutt for samfunnsforskning i Oslo

11.45        Frokost

12.45        Hvem er I? Hvad vil I? Hvad gør I?
Workshops med unge fra de politiske ungdomsorganisationer faciliteret af
Camilla Hutters og Niels Ulrik Sørensen, begge souschefer ved Center for
Ungdomsforskning

14.15       Generalforsamling for medlemmerne af Cefu

Se program og invitation

Lagt online 05.02.2013 af Freja Bange Nyboe

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!