Nyt fra CeFU

Print

8. maj - Konference: Ung i en præstationskultur

Konference hos Center for Ungdomsforskning 8. maj 2018

 

 9. November - unge på kanten af samfundet

”Du er, hvad du præsterer!”

Sådan lyder budskabet til unge, der vokser op i en præstationskultur. På næste store konference sætter Center for Ungdomsforskning fokus på præstationskulturen i uddannelses-systemet og i ungdomslivet. Vi skal sammen undersøge og udforske sammenhængen mellem præstationskultur og læringskultur, mens vi forholder os også spørgende til, hvad en præstationskultur egentlig vil sige, og hvor meget den egentlig fylder? Og ikke mindst skal vi stille skarpt på de unge. Er de unge i dag virkelig så pressede, stressede og underlagt en omsiggribende præstationskultur, som det umiddelbart kunne se ud – eller er der gået selvsving i de unges italesættelser af stress og i de bekymringer, vi gør os for dem?

Vi skal på konferencen blive klogere på de unges perspektiver, og hvordan de forstår og håndterer deres uddannelsesliv i en læringskultur, der fremstår stadig mere præstationsorienteret. Vi skal søge indblik i de overvejelser og strategier, de unge griber til for at klare sig, når præstationer kommer i fokus. Vi skal også forholde os til sammenhængen mellem stress, mistrivsel, præstationskultur og andre tendenser i ungdomslivet. Vi vil give ordet til eksperter i pædagogik, trivsel og ungdomskultur – og også til unge, der forholder sig meget forskelligt til præstationernes betydning i uddannelsessystemet. Endelig vil vi rejse en mere overordnet debat om, hvad formålet med vores uddannelsessystem og hvor det er på vej hen.

Tid og sted, samt information om tilmelding, vil blive tilføjet snarest. Husk du altid kan holde dig opdateret om CeFUs konferencer gennem nyhedsbrevet, samt CeFU på de sociale medier.

Pladsreservation

For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning er der 10 gratis pladser på konferencen. Medlemsorganisationerne har mulighed for i første omgang at reservere pladser på konferencen. Angiv venligst antal pladser samt medlemsorganisation ved reservation. 

Det er også muligt for ikke-medlemmer at reservere plads på konferencen. Tilmeldingen er først bindende, når konferenceprogram og pris er endeligt fastlagt. Angiv venligst kontaktoplysninger ved reservation. 

Tilmelding: Henvendelse til Rebecca Mandrup Hoeck på mail rmh@learning.aau.dk

Lagt online 15.02.2018 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forskere

Mette Stigaard Stenkjær
mss@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Rebecca Mandrup Hoeck
rmh@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 5069

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Center for Ungdomsforskning | cefu@learning.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV