Print

25. november - Konference: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. 

Slides fra dagens oplæg:

Optagelse af Hartmut Rosas oplæg: 

 

Billeder fra dagen:

262726136 1026132418233863 6637747726819870521 N

262905038 927509561498917 1136749815038724567 N

----------------------------------------------------------------------------------------------
Bliv klogere på den stigende mistrivsel i ungdomslivet. CeFU afholder afslutningskonference for forskningsprojekt om ’Ny udsathed’ i ungdomslivet d. 25. november 2021.

 

Den ene statistisk efter den anden beretter om stigende mistrivsel blandt unge. Offentlige udgifter i kommunerne til specialområdet stiger og antallet af henvendelser i psykiatrien ligeså. Meget peger i retning af, at unges trivsel er under pres.

Men hvad er egentlig på færde? Og hvordan kan vi med afsæt i sociologien og socialpsykologien forstå unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag? Hvilke ungdomsliv, fortællinger og sammenhænge gemmer sig bag tallene? Og hvor er der grund til bekymring og handling – og hvor er der grund til at mane til besindelse og ro?

Disse spørgsmål har vi igennem et tre-årigt forskningsprojekt i samarbejde med Det Obelske Familiefond søgt at tage livtag med. Og dem ønsker vi på denne konference at dele med jer. Forskningsprojektets kvantitative og kvalitative analyser og resultater danner afsæt for den afsluttende konference, hvor vi også er så heldige, at få besøg af en af de store internationale stjerner på den sociologiske himmel, den tyske professor Hartmut Rosa. Han vil på konferencen præsentere sin analyse af det senmoderne højhastighedssamfund, bringe os tættere på en forståelse af den udbredte oplevelse af øget acceleration og tidspres, som kan føre til fremmedgørelse, stress og udbrændthed i det enkelte menneskes liv og give bud på, hvor vi som samfund kan bevæge os hen.

Ud over oplæg og debat med deltagelse af forskerne bag forskningsprojektet, vil du på konferencen møde unge, som selv har kæmpet med udsathed og mistrivsel og høre deres perspektiver, erfaringer og synspunkter, ligesom vi har inviteret en række fagpersoner, som vil bidrage med deres viden om, hvordan vi institutionelt kan arbejde for at skabe større trivsel blandt unge.


Praktisk information

Tidspunkt: 25. november 2021 kl. 9.30-16.00.

Sted: Docken, Færgehavnsvej 35, 2150 København.

Tilmelding for medlemmer: Pris for deltagelse 400 kr. inkl. moms (for forplejning). Tilmelding skal godkendes af medlemsrepræsentant. Tilmeld dig her

Har I allerede brugt jeres 10 medlemspladser så koster deltagelse 1995 kr. inkl. moms. Tilmeld dig her

Tilmelding for ikke-medlemmer:

Pris for deltagelse 2595 kr. inkl. moms. Tilmeld dig her

Sidste frist for tilmelding er d. 19. november. 

Har du spørgsmål til konferencen kan du rette henvendelse til Amalie Frimodt-Møller på cefutilmelding@hum.aau.dk eller Mette Stigaard Stenkjær på mss@hum.aau.dk

Bemærk venligst:

Der vil blive taget billeder og videoer ved konferencen. Når du tilmelder dig konferencen, accepterer du samtidig, at du kan komme med på situationsbilleder/videoer fra dagen (ikke nærbilleder). Billederne og/eller videoerne vil blive brugt ved den efterfølgende omtale af konferencen på  Center for Ungdomsforsknings hjemmeside samt CeFus sociale medier. Har du spørgsmål til vores brug af billeder/videoer - eller ønsker du at få fjernet et billede/video, kan du kontakte Louise Ahlskog, lmea@hum.aau.dk

Lagt online 22.06.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. Kom og bliv klogere på den stigende mistrivsel blandt unge. Hvad er egentlig på færde? Hvorfor er unges trivsel under pres? Sæt kryds i kalenderen d. 25. november 2021, hvor Center for Ungdomsforskning inviterer til konference om unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag. Her vil forskere præsentere resultater fra det treårige forskningsprojekt ’Ny udsathed", lavet i samarbejde med Det Obelske Familiefond. Vi får også besøg af den anerkendt tyske sociolog og professor, Hartmut Rosa, som vil præsentere sin analyse af det senmoderne accelerationssamfund.

Læs mere her!