Print

19. maj - Konference: Udstødelse og oprør

Slides fra konferencen:

Noemi Katznelson: Unge på kanten af det danske samfund

Johannes Andersen: Når det selvfølgelige bliver væk

Robert MacDonald: Riots, Resistance & Resignation - Young people and politics in the UK


Se Deltagerlisten her

Den 19. maj 2015 kl. 9.30 - 16.00 afholder Cefu konferencen: Udstødelse og oprør - hvordan ser marginalisering og ungdomsoprør anno 2015 ud?

På denne konference sætter vi fokus på sammenhængen mellem udstødelse og oprør. En voksende gruppe unge bliver ikke positivt integreret i vores samfundsinstitutioner, men lever et liv på kanten af samfundet, uanset om der er tale om unge kriminelle eller unge hjemløse, psykisk syge, misbrugere etc. Vi undersøger hvilke former for oprør, der kan konstateres blandt de unge: hvad oprørene er rettet imod, hvad der er drivkraften bag dem, og hvilken rækkevidde de har.

På konferencen vil der være spændende oplæg samt mulighed for debat og spørgsmål.

Cefu's gæsteprofessor Robert MacDonald fra Teesside University, som forsker i transition, kriminologi og socialpolitik inden for ungdomsområdet, holder oplægget "Riots, Resistance & Resignation: Some Reflections from the UK".

Centerleder Noemi Katznelson vil præsentere nyeste forskning på ungdomsområdet i sit oplæg "Hvem er de unge på kanten af det danske samfund  - Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel". Oplægget tager afsæt i en netop afsluttet rapport for Rådet for Socialt Udsatte

Sociolog Aydin Soei vil holde oplægget "Modborgerskab, modkultur og bander" med udgangspunkt i sin viden om integration, kriminalitet, radikalisering og det gode ungdomsliv.

Se invitationen her

Lagt online 11.03.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!