Print

Unges perspektiver på deltagelse i modelforsøg om ungekultur

Børnekulturens Netværk iværksatte i 2011 et treårigt modelforsøg, der skulle være med til at skabe udvikling, videndeling og forskning om ungekultur. Hensigten var at kvalificere lokale kunst- og kulturaktiviteter for, med og af unge og at udvikle modeller og metoder, som kunne virke inspirerende for ungeaktiviteter i hele landet. Model forsøget, som nu har kørt i tre år, består af 10 projekter, der favner musik, teater, film, litteratur, arkitektur, projektmageri og design. Projekterne foldes ud i ungdomskulturhuse, kulturinstitutioner, folkeskoler og i offentlige rum, hvor unge færdes og lever.

I forbindelse med modelforsøget har Kulturstyrelsen, som Børnekulturens Netværk har været en del af siden 2012, bedt Center for Ungdomsforskning gennemføre et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan disse projekter ser ud fra de unges perspektiv. Projektet bygger på interview med 32 unge fra seks af projekterne og sætter fokus på, hvordan rekrutteringen af de unge er foregået, hvad de får ud af at deltage i projekterne, og hvorfor nogle unge falder fra projekterne. Det er dog også et projekt, der i videre forstand handler om, hvilken rolle kunst og kultur kan spille i nutidens ungdomsliv.

Publikationer

Unge i kunst- og kulturprojekter - Unges perspektiver på deltagelse i modelforsøg om ungekultur

Kunst og kultur bliver af unge set som et frirum i et ungdomsliv præget af krav om målrettethed og karriere. Samtidig er kunsten og kulturen med til at udvikle de unge personligt og give dem en bedre baggrund for at vælge deres livsbane. Det viser denne rapport fra Center for Ungdomsforskning under Aalborg Universitet.

Kontakt forskere

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Status for projektet

Status: afsluttet
Afsluttet 2014

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!