Print

Unge og biblioteker

Børn går på biblioteket. Ældre går på biblioteket. Men kun få unge finder vej mellem boghylderne.

Hvordan kan biblioteket gøre en forskel for unge? Hvordan kan biblioteket matche de unges livsstil? Disse spørgsmål har Center for Ungdomsforskning rejst i samarbejde med Roskilde bibliotek. Formålet er at give en fremadrettet og nutidig beskrivelse af unges behov for og krav til biblioteket i dag. Undersøgelsen sætter fokus på de unges hverdagsliv som helhed og skal danne grundlag for et godt bibliotekstilbud til de unge i Roskilde.

De unge i Roskilde er repræsenteret ved tre forskellige ungdomsuddannelser. De har alle deltaget i enten interview eller i fremtidsværksteder.

De unge er alle blevet bedt om at fuldføre sætningen ”Biblioteket ville være noget for mig, hvis…” Og svarene lyder, at de unge efterlyser bedre service og mere respekt fra bibliotekarerne. De unge føler sig ikke velkomne, og de oplever, at bibliotekarerne afviser dem ved at tysse på dem og sjældent giver sig tid til at hjælpe.

Publikationer

Unge og biblioteker

Formålet med denne rapport er at give en fremadrettet og nutidig beskrivelse af unges behov for og krav til biblioteket i dag. Undersøgelsen sætter fokus på de unges hverdagsliv som helhed, og skal danne grundlag for et godt bibliotekstilbud til de unge i Roskilde.

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Status for projektet

Status: afsluttet
Afsluttet 2006