Print

Spørgeskemaer i virkeligheden

Titel: Spørgeskemaer i virkeligheden
Forfattere: Jeanette Østergaard, Niels-Henrik Møller Hansen, Bella Marckmann, Esther Nørregård-Nielsen og Sara Rosenmeier
Dato: 31.08.2015
Type: Bog
Tags: spørgeskemaundersøgelse, undersøgelse

Spørgeskemaer i virkeligheden

Spørgeskemaer er et populært og effektivt værktøj, når man skal indsamle information til opgaver eller undersøgelser. Men hvordan laver man et godt spørgeskema? Hvem skal man spørge? Og hvordan sikrer man sig, at man får svar på det, man gerne vil vide?

Spørgeskemaer i virkeligheden giver en vejledning til, hvordan man opbygger en spørgeskemaundersøgelse. Her kan studerende og andre blandt andet finde svar på:

- Hvordan man udvælger og håndterer målgrupper
- Hvordan man konstruerer og tester et spørgeskema
- Hvilke indsamlingsformer, der egner sig til hvilke undersøgelser
- Hvilke etiske overvejelser man bør gøre sig før, under og efter undersøgelsen
- Hvordan man analyserer spørgeskemadata
- Hvordan man bruger spørgeskemaer i evalueringer

Denne gennemreviderede 2. udgave er skrevet af fem forfattere, blandt andet CeFU forsker Niels-Henrik Møller Hansen. Bogens forfattere har alle førstehåndserfaring med spørgeskemaundersøgelser fra forskningspraksis og konsulentvirksomhed. De deler rundhåndet ud af deres erfaringer, så studerende og praktikere kan undgå spørgeskemaundersøgelsens fælder og faldgruber.

Bogen henvender sig primært til studerende, der overvejer at bruge spørgeskemaer som led i projektarbejde eller i forbindelse med større opgaver. Med sin grundige gennemgang, virkelighedsnære eksempler og mange praktiske råd er den relevant for alle, der skal lave en spørgeskemaundersøgelse.

Se en læseprøve for bogen her

Bestil bogen her

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!