Print

Sammenbrud og tillid. Når unge uden uddannelse ’bliver til’

Titel: Sammenbrud og tillid. Når unge uden uddannelse ’bliver til’
Forfattere: Anne Görlich
Dato: 31.12.2020
Type: Bog
Tags: udsatte unge, unge uden uddannelse, serielle sammenbrud, uddannelsestillid

Sammenbrud og tillid. Når unge uden uddannelse ’bliver til’

Fravær, pres, mobning, faglige udfordringer, skoleskift, indsatser, sammenbrud. Det er et komplekst billede, der tegner sig, når man forsøger at få et indblik ind i det område, der handler om unge uden uddannelse og arbejde. Tiltagene er mange, den politiske retning klar og alligevel ser vi til stadighed minimum en sjettedel af en ung­doms­år­gang, som kæmper sig gennem uddannelsessystemet.

Denne bog undersøger, hvordan disse unge bliver til - hvordan de interagerer med for­skel­li­ge systemer i forsøget på at leve op til de krav, der stilles, og hvordan dette påvirker deres opfattelser af, hvem de er og hvem de kan blive. Bogen for­kla­rer grundigt både de systemer, som de unge bliver til igennem og de unges oplevelser med såvel ’serielle sammenbrud’ som ’uddannelsestillid’. Et centralt greb i bogen er at ’løfte de unges stemmer frem’ for at få adgang til de unges subjektive op­le­vel­ser, erfaringer, følelser, deres forsøg på at navigere og deres fortællinger om ne­der­lag, kollaps, sejre og fremtidshåb. Dette gør det muligt at skabe nye billeder af, hvordan de unge ’bliver til’. I bogen anvendes ’poetisk analyse’, som via poetiske tekster af de unges fortællinger giver mulighed for både at ’sanse’ og ’forstå’ de unges oplevelser. 

Bogen er henvendt til praktikere, der arbejder med udsatte unge og til forskere, studerende, undervisere og andre der beskæftiger sig med ungdomsliv og sociologi.

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere