Print

Diabetes - en skole for livet

Titel: Diabetes - en skole for livet
Forfattere: Bibi Hølge-Hazelton
Dato: 01.01.2003
Type: Rapport
Tags: afhandling, diabetes

Diabetes - en skole for livet

Dette projekt består af to dele: En overordnet del der er en undersøgelse af, hvordan en gruppe unge med nydiagnotiseret insulinkrævende diabetes (IDDM) lærer at leve med en kronisk lidelse med dennes konsekvenser for den enkeltes hverdagsliv. Denne del af projektet vil fokusere på den individuelle patients perspektiv, på hans/hendes behov og erfaringer, samt på hvad der opleves som betydningsfuldt for den enkelte, i relation til lidelsen.

Den anden del af projektet er en analyse af den strukturerede undervisning, der tilbydes diabetikere i Danmark. Denne del af undersøgelsen består herudover af en kvalitativ undersøgelse af den undervisning og vejledning, Diabetes Skolen på Odense Universitets Hospital (OUH) tilbyder unge med IDDM med henblik på at vurdere, hvilken sammenhæng der eksisterer mellem undervisningens indhold og de unges behov og opfattelser af, hvad det er væsentligt at lære noget om.

Læs mere om forskningen bag publikationen

Diabetes - en skole for livet

Projekt som dels afdækker, hvordan unge mennesker lever med diabetes, dels analyserer den strukturerede undervisning, der tilbydes diabetikere i Danmark.

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!