Print

Zetland: “Okay, boomer” er de unges nye kampråb, og det er alle over 60, de anklager

Zetland 11.11.19

Af: Andreas Thorsen

I de seneste måneder er udtrykket “Okay, boomer” blevet en generations nye kampråb, to ord, som generation Z bruger, når de vil have de ældre, som de mener er skyld i problemer som stigende ulighed og klimaforandringer, ned med nakken.

[...]

Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning under Aalborg Universitet, mener, at ungdommen har noget at have protesten i.

Det mener jeg bestemt, de har,” sagde hun, da jeg ringede til hende. Det er et oprør mod en måde at være i verden på. Boomerne har taget for sig af retterne. 1960’erne og 1970’ernes frisættelse er blevet til et individuelt projekt. Ungdommen i dag kan ikke overtage de forestillinger om det gode liv, som babyboomerne havde.”

Vi talte om, at generationer altid har søgt et opgør med deres forgængere.

Men det interessante her er,” sagde lektoren, at dette ikke er en revolution mod de ældre generationer, de unge forsøger i virkeligheden at få boomerne med, for det er jo dem, der har magten. I 1960’erne var man ikke afhængig af at få de ældre generationer med i sine protester, men det er man nu.”

 

Lagt online 12.11.2019 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!