Print

Vi er ved at blive en pigeskole

Berlinske, d. 5. juli 2013

Af Nathalie Ostrynski 

Gymnasiet skal være for alle, men pigerne bliver flere og flere. Hvis ikke gymnasiet skal ende som en ren pigeskole, skal der gøres noget. 

Da Camilla Hutters så tallene for dette års studenter, blev hun selv overrasket over, hvor markant kønsopdelingen er på mange ungdomsuddannelser. Souschefen på  Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet er ikke i tvivl om, at gymnasiet har et problem. Den skæve fordeling gør noget ved mangfoldigheden. Det stigende antal piger peger på, at uddannelsen måske ikke er rummelig nok.

 »Hvis et bestemt køn i højere grad bliver tiltrukket af en uddannelse, kan det være et tegn på, at der ikke er særlig stor rummelighed.

På samme måde hvis skolen kun tiltrækker dem med en særlig social baggrund eller etnicitet. Det gælder både den måde, man er sammen på, og den måde, der bliver undervist på.« Alle er enige om, at der er ligestilling, når det gælder unges mulighed for uddannelse.

Læs mere her

Lagt online 08.07.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!